Eerste terugblik op een mooi evenement

Eerste terugblik op een mooi evenement

En dat was drie.

Op 17 juni jl heeft KNRM station Lelystad, voor de derde keer, de Nationale Historische Reddingboot Dag( www.nhrd.nl ) georganiseerd in samenwerking met de Nationale Oldtimer dag.Op het evenementen terrein zijn naar schatting 22 duizend bezoekers geweest. Gezellig druk noemen ze dat.

Onder leiding van Aart hebben we uit het hele land Historische Reddingboten naar Lelystad gehaald. Daar ben je best druk mee. Zo is ook de Kurt Carlsen uit Noordwijk naar Lelystad gekomen. Alleen de trekker en trailer zijn via de weg gekomen. Deze combinatie is op een oplegger geladen en zo vervoert naar Lelystad.

Zondag morgen om 08:00 uur alle vrijwilliger aanwezig op het station, kort palaver en hup aan het werk. Geluid installatie plaatsen, Kar voor de verkoop kaartjes rondvaarten / KNRM spullen inrichten, wippertoestel uit Westkapelle opbouwen, afzettingen plaatsen, tent en marktkramen plaatsen, lunchpaketen smeren ga zo maar door. Het moest allemaal klaar om 10 uur. En dat is gelukt.

Dan is het grote moment de opening. Deze werd verricht door gedeputeerde Michiel Rijsberman. Na een kort woordje van Sylvain de Schipper en de heer Rijsberman heeft hij ons evenement geopend door de Brandaris los te gooien voor de eerste rondvaart van die dag.

Dit was ook het startsein om met de Hydrograaf naar de Markerwadden te varen. Deze excursie stond onder leiding van Natuurmonumenten, zo zijn er twee afvaarten geweest. En ruim twee honderd bezoeker naar de Markerwadden gevaren.

Natuurmonumenten, hartelijk dank dat we Marker Wadden mochten bezoeken.

En als klap op de vuurpijl even heerlijk met elkaar aan het diner op de Hydrograaf.

Dan rest mijn nog een ieder te bedanken voor zijn inzet, samen hebben we weer iets moois neergezet.

Vrienden van de KNRM Lelystad. Bedankt

Team NHRD

Aart, Arnold, Cees, Jeanine, Illona en Maikel